Ціни на ліки знизяться для харків'ян

16.10.2015 06:00 Суспільство
Фото: соцмережі Фото: соцмережі
Меморандум про співпрацю між обласною адміністрацією та виробниками лікарських засобів був підписаний 15 жовтня в ході круглого столу.

Як зазначив під час засідання заступник голови ХОДА Михайло Черняк, реформування системи охорони здоров'я - одне з основоположних напрямків реформ, які проводяться в країні з ініціативи президента Петра Порошенка. "Харківська область повністю підтримує ці перетворення. Більше того, ми часто випереджаємо загальнонаціональні реформи, саме в нашому регіоні запускаються пілотні проекти, які згодом впроваджуються по всій країні. Концепцію реформування охорони здоров'я на місцевому рівні ми також розробили одні з перших", - розповів Михайло Черняк.

Згідно з меморандумом, обласна адміністрація, зі свого боку, обіцяє сприяти імпортозаміщенню лікарських засобів. "Вітчизняні аналоги імпортних ліків на 50-80 % дешевші. При цьому наші виробники працюють у жорсткому регуляторному полі, і наше виробництво досягло того рівня, який дозволяє вийти на імпортозаміщення", - підкреслив віце-губернатор.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, саме вітчизняні препарати будуть рекомендуватися медустановам при формуванні регіональних протоколів лікування. Крім того, згідно з підписаним меморандумом, харківські виробники братимуть участь в тендерах на постачання ліків для закладів охорони здоров'я області.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта