У дитячу лікарню Харкова надійшла гуманітарна допомога

12.03.2016 09:50 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Харківську міську клінічну дитячу лікарню № 16 доставили медикаменти - глюкозу і фізрозчин.

Це препарати, вкрай необхідні для проведення супровідної терапії онкохворих дітей. За словами фахівців, для лікування онкогематологічних захворювань крім специфічних дорогих медикаментів необхідні і такі звичайні препарати.

Як повідомила головний лікар лікарні Тетяна Харченко, супровідна терапія може коштувати до 1 тис. грн на день.

«Ми не знаємо, як розвиватиметься захворювання, як поведе себе дитячий організм і які препарати знадобляться. А це антибіотики, противірусні, протигрибкові препарати, фізрозчин, якого потрібно до трьох літрів на добу. І з урахуванням того, що медикаменти зараз стали дорожче в п'ять разів, звичайно, все це неймовірно дорого», - підкреслила Тетяна Харченко.

Допомагають пацієнтам онколікарні благодійники, громадські організації Харкова, які співпрацюють з міською владою щодо реалізації численних проектів, у тому числі і щодо підтримки дітей з онкогематологічними захворюваннями.

«Потрібні добрі люди. І ось приклад цих добрих людей. Починаючи, напевно, з мера міста Геннадія Адольфовича Кернеса, який перераховує нам свою зарплату, і ми набуваємо на неї медикаменти для лікування хворих дітей. За допомогою ось таких добрих людей ми і лікуємо наших маленьких пацієнтів», - підкреслила головний лікар.

При цьому вона зазначила, що якщо в 1992 році в лікарні видужували всього 5% онкохворих дітей, то зараз - 75% - повідомляє сайт Харківської міської ради

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта