В обласній клінічній лікарні Харкова - новий апарат для штучної вентиляції легенів

05.11.2014 11:10 Суспільство
Його подарували лікарні гості з Чехії.

Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух та Регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек 5 листопада в рамках робочої поїздки в Харківську область відвідали КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Вони побували у відділенні інтенсивної терапії з ліжками загального та токсикологічного профілю.

Іван Почух вручив завідувачу відділенням Костянтину Лобойко сучасний апарат штучної вентиляції легенів «Monnal-T75» та шприцевий насос ТОР-5510.

Довідка. Апарат «Monnal-T75» - сучасний апарат штучної вентиляції легенів, призначений для дорослих, дітей та новонароджених з масою тіла більшою за 3 кг. Апарат забезпечує можливість проведення як штучної, так і допоміжної вентиляції (в тому числі і неінвазивної) в режимах як за об’ємом, так і за тиском у дихальних шляхах пацієнта. «Monnal-T75» обладнаний вбудованою акумуляторною батареєю, що забезпечує його роботу протягом 1 години при вимкненні зовнішнього живлення.

Відділення інтенсивної терапії КЗОЗ «ОКЛ-ЦЕМД та МК» розраховано на 15 ліжок. Щорічно у відділенні лікуються 1800-2000 хворих з різноманітною патологією (захворюваннями, травмами та гострими отруєннями), що супроводжується розладами життєво важливих функцій. Близько третини з них (600-800) потребують тривалої (більше за 1 добу) штучної вентиляції легенів. Іноді кількість хворих, яким проводиться ШВЛ, досягає 14.
Шприцевий насос ТОР-5510 є простим у використанні та надійним пристроєм, який забезпечує можливість цілодобового введення розчинів за допомогою шприца будь-якої ємкості будь-якого виробника з високою точністю.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта