В українській ваті знайшли отруту?

29.04.2013 12:21 Суспільство
http://www.ru.all.biz/ http://www.ru.all.biz/

Нещодавно Державна служба з лікарських засобів провела перевірку вати, яку випускає ТОВ Укрвата.

Результати перевірки шокували: лабораторні дослідження показала, що у виробах ТОВ Укрвати є віскоза і діоксин, повідомляє ЛігаБізнесІнформ

ТОВ Укрвата заявляє, що нещодавно організовані Державної служби з лікарських засобів перевірки ватно-марлевою продукції були незаконними і що в її виробах не міститься отруйний хлор і діоксин, як припускають держінспектори.

Раніше держслужба заборонила продукцію цього і ряду інших підприємств через те, що у виробах виявили віскозу, в процесі обробки якої виділяється діоксин і хлор. Продукція Укрвати заборонена і у зв'язку з тим, що державних інспекторів не допустили на виробництво.

У ТОВ Укрвата відзначили, що в березні 2013 року держслужба масово проводила перевірки ватно-марлевих виробів на підставі звернення депутата Андрія Шипко.

"Перелік підстав для проведення планових та позапланових перевірок, наведений в ст.25 Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції", не містить такої підстави, як звернення депутата - значить, такі перевірки є незаконними", - підкреслили на підприємстві.

Недопуск 5 березня інспектора вони називають "цілком обгрунтованим". Також додають, що перевірка все ж таки була проведена - 25 березня, і що порушень законодавства вона не виявила.

"У ТОВ Укрвата були проведені додаткові випробування продукції, а саме вати медичної, в результаті яких підтверджена якість і відсутність віскози в її складі", - резюмували на підприємстві.

В цілому 8 квітня держслужба наклала заборону на вироби семи компаній: Shaoxing Zhengde Surgical Dressing (Китай), ТОВ Аріадна (Україна), ТОВ Торговий дім Кампус Коттон Клаб (Україна), Jiangsu Province Jianerkang Medical Dressing (Китай), Shaoxing Yongfeng Surgical Dressing Bleaching (Китай), Jiujiang HuaDa Medical Dressing (Китай), ТОВ Укрвата (Україна).

У зв'язку з тим, що Укрвата подала позов до Черкаського окружного адмінсуду на держслужбу і домоглася призупинення заборони на її продукцію, в держслужбі попередили: "Звертаємо увагу споживачів, що не доведена безпека ватно-марлевої продукції виробництва ТОВ Укрвата. Продукція може містити віскозу, а також отруйні хлор і діоксин".

Автор: Администратор сайта