Харківські водоймища перевіряємо кожні десять днів - головний санітарний лікар Харкова

13.06.2012 10:43 Суспільство
Вода на Харківських пляжах у нормі Вода на Харківських пляжах у нормі
Вчора на Журавлівському гідропарку спеціалісти Харківської міської санепідемстанції брали проби води.

- 10 літрів на радіологію, на мікробіологічні показники і санітарно-гігієнічні, - розповідає зав. відділом гігієни дітей і підлітків Наталія Калініна, - воду беремо в зоні пляжу і на глибині.

Як повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, такий забір води з водоймища і з міського водогону, підведеного до Журавлівського гідропарку, здійснюється кожні 10 днів.

- За результатами попередніх лабораторних досліджень ніяких відхилень від норми ні в воді водогону, ані в воді поверхні водоймища нема, - стверджує санітарний лікар. - Атмосферне повітря в межах гігієнічних вимог. Також перевірена територія містечка на наявність кліщів, їх нема. Вся територія очищена, покошена.

Планове чергування спеціалісти санепідемстанції ведуть з 1 червня на кожному пляжі міста. Як зазначила Ірина Зубкова, всі пляжі Харкова, крім Основ'янського і Петренківського (які досі закриті для відвідування) відповідають санітарним вимогам.

Вона зазначила, що з “оранж-кемпу” за медичною допомогою звернулися троє голландців. Один натер ногу, у другого йшла кров з носа, третій проколов ногу склом. Ірина Зубкова підкреслила, що кишкових захворювань у вболівальників не зафіксовано.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта