Площі під посіви кукурудзи збільшуватимуть на Харківщині

26.07.2012 17:42 Агропром
За останні кілька років в Україні площа під посіви кукурудзи збільшилася на 2 млн га, адже аграрії зрозуміли, що це вкрай рентабельна культура.

Про це в ході Регіональної наради з питань розвитку агропромислового виробництва сільських територій Харківської області повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства, президент НААН України Микола Безуглий.

Значні зростання обсягу посівів кукурудзи є і в Харківській області, що є частиною програми «Зерно України». Згідно з нею, саме кукурудза буде тією культурою, обсяги якої будуть збільшуватися постійно. По-перше, вона економічно привабливіша, ніж колосові озимі чи ярові культури, а по-друге, попит на зерно кукурудзи у світі досить високий. Згідно з цією програмою, половина зерна, що вироблятиметься в Україні, – це буде зерно кукурудзи, у цьому році воно складатиме десь 24 млн тонн. Експорт зерна не буде скорочено, адже вже маємо його належний запас.

Також заступник міністра підкреслив, що головне завдання держави – це не надавати якусь дотацію або компенсацію, а сприяти тому, щоб виробництво сільгосппродукції було прибутковим. Це, зокрема, стосується цін на зерно, олійні культури та цукросировину.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №89 від 26.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта