Ціна хлібу на Харківщині. Чому ціни не виростуть, пояснили у ХОДА

14.11.2012 13:04 Агропром
http://shkola.ostriv.in.ua http://shkola.ostriv.in.ua
Ціни на продукти сільгоспвиробництва до кінця року залишаться стабільними: всі позиції цих продуктів вироблені на Харківщині в достатній кількості.

Як заявив на прес-конференції начальник Департаменту агропромислового розвитку обладержадміністрації Віталій Панов, по виробництву валових ранніх зернових Харківська область посіла друге місце в Україні після Вінницької області.

- 98% зібраної пшениці відноситься до категорії продовольчої, такого результату у нас не було дуже давно, - наголошує Віталій Панов. - Це дає можливість аграріям отримати високу платню за вирощений врожай. За аналізом департаменту це стало можливим завдяки застосуванню провідних агротехнологій, якісного насіння і вчасних дій.

Також він повідомив, що ціна на пшеницю в цьому році вища, ніж у минулому році, тому аграрії отримають більше прибутку. Тримати ціни на соціальні сорти хліба протягом 2,5 років дозволяє Меморандум між облдержадміністрацією і хлібовиробниками, а також договори з Аграрним фондом України на отримання борошна за ціною нижче ринкової.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта