Збитки від африканської чуми порахували на Харківщині

13.04.2017 18:10 Агропром
фото із соцмереж фото із соцмереж
Протягом року випадки загибелі поголів'я свиней від небезпечного вірусу АЧС фіксували у сімох районах області.

За словами директора Департаменту АПК Харківської ОДА Олександра Нездюра, вірус становить суттєву загрозу тваринництву, адже ця хвороба не прививається і не лікується, а також дуже активно мутує. Єдиний спосіб боротьби з вірусом – це знищення поголів'я тварин.

На Харківщині активно проводиться профілактична робота, аби побороти АЧС.
Також усім господарствам, які постраждали від АЧС, компенсують збитки.

- На сьогодні люди отримали компенсацію у розмірі близько 1 млн гривень, - розповів директор Департаменту.

За його словами, активна боротьба проти вірусу та профілактичні роботи також проводяться у всіх великих спеціалізованих господарствах. Наприклад, у Чугуївському районі знаходиться один із найбільших свинокомплексів «Слобожанський», який утримував 120-тисячне поголів’я. Через АЧС підприємсто втратило близько 60 тисяч тварин. Трапилося це у підрозділі комплексу, який розташований на Київщині.

- На сьогодні це господарство вирішило вжити такі профілактичні заходи – здійснити технологічний розрив, який полягає у тому, що поголів’я тварин знищується повністю. У цьому господарстві на сьогодні залишилося близько 30 тисяч голів свиней, які теж будуть знешкоджені, - додав Олександр Нездюр. - Проводиться санація підприємства, після якої завезуть нову породу.

Як заманити лікаря в село на Харківщині

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта