Активісти створили у Харкові Громадський штаб. Основні завдання

12.12.2014 14:15 Суспільство
http://ua.racurs.ua http://ua.racurs.ua
Представники громадських організацій у Харкові сьогодні створили громадський штаб оборони Харківської області.

Організатори штабу — Харківський Євромайдан, "Громадська варта", Благодійний фонд “Мир і порядок”, волонтерська група “Help army”, громадська організація “Самопоміч”, Громадська самооборона Харкова, Правий Сектор, Комітет оборони Майдану.

Мета штабу, як розповіли сьогодні під час прес-конференції його представники, — мобілізація суспільства в області для оборони регіону від російської агресії.

- Ми не збираємося собою підміняти ані державу, ані державні інституції. Ми збираємося координуватися як структури громадянського суспільства між собою і з цими державними інституціями, щоб допомогти їм працювати краще, - розповів представник Харківського Євромайдану Ігор Россоха.

Як розповів представник "Самопомочі" Олександр Заліван, перед громадськими організаціями стоїть кілька завдань: формування штабу громадянської оборони, що надаватиме консультаційну та інші види допомоги, формування інформаційного агентства, що сповіщатиме людей про ситуацію в області, а також інформаційний центр навчання, куди людина могла б прийти і отримати знання з медичної чи стрілецької підготовки тощо.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта