Маленька харків'янка віддала два тазики монет для армії. Історія добрих людей

16.01.2015 08:00 Суспільство
фото надане героями публікації фото надане героями публікації
Інколи маленька добра справа перетворюється на справжнє диво, а звичайні люди – на чарівників. Останнім часом такі історії трапляються дуже часто.

Зона АТО – це окрема скарбничка дивовижних історій. Одна з таких сталася із родиною нашої землячки Катерини Несмєлової.

– Розкопали ми з милим «нажите непосильною працею» – скарбничку, яку дев’ять років тому завели. Кидали туди залізні гривні. Збирали спочатку на квартиру, потім на машину, потім на гараж... Але «золотовалютний резерв» так і залишався в монетизованому вигляді до недавніх пір, – розповідає дівчина.

Тож було вирішено: скарб віддати на потреби армії. Почали витягати схованку, але не тут-то було. Вона на частини розсипалася, довелося заощадження в два тази пересипати. Усього вийшло 28 кг грошей, у сумі 4095 грн. Виникла дилема: де ж це все добро на паперові гроші обміняти? І розпочався тазиковий квест. Спочатку намагалися через банки, але там більше 200 грн не міняли. Диво сталося в одному з банків – добрі люди підказали телефон чоловіка, який би міг допомогти прилаштувати тазики монет. Цьому загадковому добродію чомусь саме потрібно багато-багато гривневих монет.


– Приїхали до нашого «рятівника» в офіс, а там усюди – такий аромат кави! І тут до мене дійшло, навіщо цим чудовим людям потрібні мої тазики. Монетна готівка» – це мрія будь-якого підприємця, що обслуговує вендингові машини, – пояснює Катерина.

А дізнавшись, чому родина вирішила обміняти свої заощадження, й самі долучилися до доброї справи: передали від себе два ящики шоколадок і чотири півкілограмових пакети розчинної кави.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта