Сумнозвісних мінерів залізниці затримали на гарячому: планували напад на міліцейську базу у Харкові (ФОТО)

18.08.2014 13:00 Суспільство
фото прес-центра СБУ фото прес-центра СБУ
Служба безпеки викрила і затримала координовану спецслужбами РФ терористичну групу з шести осіб, члени якої причетні до скоєння серії терактів на території Харківської області.

Як повідомляє прес-центр СБУ, терористична група планувала напередодні святкування Дня незалежності збити літак сил АТО.

Зокрема, за інформацією відомства, на початку липня терористи намагалися підірвати вантажний поїзд на перегоні Зміїв - Занки і здійснили збройний напад на будівлю Харківського бронетанкового заводу.

Встановлено, що зловмисники, за вказівкою російської спецслужби, розробляли та реалізовували плани терористичних атак на стратегічно важливі об'єкти регіону. Організатори групи вербували місцевих жителів, забезпечували їх зброєю і засобами ураження. Свої дії знімали на відео і звітували своїм кураторам в Росії.


16 серпня на Харківщині співробітники СБУ не допустили скоєння чергового нападу членів злочинного угруповання на базу, де тимчасово перебували правоохоронці. Затримано шість зловмисників, віком від 21 до 53 років. На місці злочину у них вилучено два РПГ.

Читайте також: ХАРКІВ'ЯНИН ПІДГОТУВАВ САМОРОБНУ ВИБУХІВКУ ДЛЯ МАСОВИХ ЗАВОРУШЕНЬ У МІСТІ (ФОТО)
                      ЧЕРГОВЕ "ЗАМІНУВАННЯ" ВІЙСЬККОМАТУ. ЦЬОГО РАЗУ ПІД ХАРКОВОМ
                      ПРЗК У ЛІСОВІЙ СХОВАНЦІ ЗНАЙШЛИ СБУШНИКИ В ІЗЮМІ

В ході проведення обшуків приміщень зловмисників правоохоронці виявили та вилучили ще три РПГ, РПВ "Джміль", два автомати Калашникова, пістолет Макарова, 5 гранат РГД-5, 7 підствольних гранат, бойові патрони. Також знайдений флеш-накопичувач з відзнятими доказами вчинення злочинів.

Триває досудове розслідування за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затримані під вартою.

Джерело: прес-центр СБУ
Автор: Администратор сайта