Банки з російським капіталом. Чи варто вкладникам забирати гроші

02.07.2014 11:00 Економіка
http://finance.obozrevatel.com/ http://finance.obozrevatel.com/
Слід звернути увагу на банки з російським капіталом. Адже ризики для їхніх клієнтів, з огляду на наявну політичну ситуацію та відносини двох держав, мали б здаватися досить суттєвими.

Чого варта лише ситуація з пластиковими картками  Visa  і Master Card від банку «Россия», які обслуговувались за кордоном. В один день вони перестали обслуговуватись у всіх країнах світу, включаючи Росію, і клієнти не могли здійснити з ними  жодної операції. Причина проста – стосовно цієї фінустанови було застосовано міжнародні санкції. І не факт, що це не торкнеться інших банків РФ або їх філіалів.

Читайте також: Ваш банк ліквідують? Які українські банки опинилися у зоні ризику 

Проте, економічний експерт громадського руху «Альянс Республика» Ігор Сілінський заспокоює: банки з російським капіталом, які є на українському ринку, є «середноризикованими». Для них важливе питання політичної репутації, а тому цим фінустановам не можна «дати слабину».

Клієнтам лише треба дуже уважно дивитися на санкції, які застосовують іноземні держави до тих чи інших  банків РФ. Також треба оцінювати економічну ситуацію у східного сусіда. Адже тільки-но почнеться процес відтоку депозитів у Росії, перше, що зроблять російські інвестори зі своїми закордонними «доньками», – це заберуть весь материнський капітал для підтримання ліквідності.  Поки ж що за участю російського капіталу в Харківській області цілком спокійно здійснюють свою діяльність відділення банків, в яких російські власники прямо або опосередковано володіють істотною участю в банку. Це  відділення АТ «БМ БАНК», відділення ПАТ «ВТБ Банк», відділення ПАТ «Банк Петрокоммерц-Україна», ПАТ «Банк Русский Стандарт», відділення ПАТ «Промінвестбанк», відділення АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ», відділення ПАТ «АЛЬФА-БАНК», відділення ПАТ «ЕНЕРГОБАНК».

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" № 77 від 28.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта