Де безкоштовно навчають ІТшників

23.10.2013 13:45 Економіка
http://forbes.ua http://forbes.ua
У Києві, який сьогодні тримає пальму першості в ІТ-індустрії України, з’явилася можливість безкоштовно оволодіти навичками ІТ-спеціаліста.

З 27 березня у столиці працюєінститут, що готує кадри для ІТ-сфери. Називається він Bionic University. Кожен, хто бажає пов’язати свою професійну діяльність з інформаційними технологіями або удосконалити свої навички, може спробувати вступити до університету.

Навчання триває від двох до трьох місяців і воно безкоштовне. Проте, як розповіла сьогодні у Харкові під час круглого столу «Потенціал розвитку бізнес-проектів IT-напрямку у Харкові та області. Роль Voomy IT park в стартап-екосистемі Харкова» керівник програм технопарку Bionic Hill Валентина Ракітіна, беруть туди не всіх.

- У нас є чіткі критерії відбору. Ми націлені на людей мотивованих, які хочуть і бажають більшого, людей, які шукають варіанти для працевлаштування в Україні, а не виїхати за кордон, - підкреслила Валентина Ракітіна.

За її словами, вікових обмежень для навчання в університеті немає. Немає значення і освіта слухачів.

Навчання в університеті проходить за кількома напрямки. Слухачам-програмістам дають необхідні знання для створення інноваційних ІТ-продуктів. Також в університеті навчають підприємництву та інноваційному менеджменту. Прикметно, що 88 % викладачів — це практики, що працюють у сфері ІТ, решта — викладачі з університетів.

Уже під час навчання в університеті чверть студентів знайшли роботу у провідних ІТ-компаніях, ще чверть — після закінчення. Зараз заклад працює в одному із приміщень Національного університету “Києво-Могилянська академія” В майбутньому він стане частиною бізнес-інкубатору Bionіс Ніll, будівництво якого завершать у 2020.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта