Made in Kharkov: райони області масово закупають продукцію виправних колоній (ФОТО)

04.07.2012 11:24 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Минулого тижня керівництво області відвідало Олексіївську виправну колонію №5 та ознайомилося з продукціює, що там випускають.

Під час огляду виставки Михайло Добкін рекомендував головам райдержадміністрацій тісніше співпрацювати з колоніями, адже їхня продукція якісна, а ціна часто нижча від ринкової.

– Можна не витрачати зайвих грошей, а встановлювати дитячі майданчики, вироблені в Харківській області. Також тут представлено доступні за ціною медичні ліжка (у тому числі – для реанімації), зупинкові павільйони й багато іншого, – підкреслив губернатор.
Керівники деяких районів уже зацікавились у придбанні продукції. Зокрема, на Печеніжчині незабаром з’являться ігрові дитмайданчики й контейнери для сміття харківського виробництва.

– Я бачу тут прийнятні ціни. Найближчим часом ми зробимо замовлення на багатофункціональні дитячі комплекси, – зазначив голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров.



На Балаклійщини інші потреби: мисливці за металом постійно знімають каналізаційні люки, тож було вирішено замінити їх на полімерні.

– Балаклійський район готовий закупити каналізаційні люки, проблема з якими дуже суттєва для підприємств ЖКГ, дитячі майданчики для сільських населених пунктів, зупиночні павільйони й різні елементи благоустрою, – сказав керівник району Іван Столбовий.

Понад п’ять років Первомайськ співпрацює з установами пенітенціарної служби. Мер міста Сергій Теплицький розповів, що міська влада закуповувала садові лавки, урни, а в минулому році два мікрорайони було обладнано сміттєвими баками.

– Ми й зараз уклали договори, щоб обладнати ще два мікрорайони. Продукція якісна, чому їй не користуватися попитом? Крім того, у комерційних фірмах такий сміттєвий бак приблизно на 500 грн дорожчий, на ці гроші тут можна придбати три добрі металеві урни по 125 грн, – зазначив Первомайський міський голова.



На нараді вирішили: необхідно налагодити зв’язок між організаціями та підприємствами Харківщини та пенітенціарною службою для максимального завантаження виробничих потужностей, які залишилися ще з радянських часів і сьогодні суттєво модернізовані.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта