Михайло Добкін пропіарив харківські трактори у Дніпропетровську

11.09.2012 13:26 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

На ввіз імпортної техніки, що була в ужитку понад 8 років, треба накласти табу, натомісць закуповувати техніку вітчизняних виробників, зокрема ХТЗ.

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектора економіки голова Харківської ОДА Михайло Добкін, повідомляє сайт ХОДА.

- Харківський тракторний завод - підприємство, яке могло зникнути з економічної карти нашої країни, але, тим не менш, стабільно виплачує зарплату і виробляє продукцію. Зараз підприємство має ряд проблем. Якщо ми не закриємо ввезення в Україну техніки старше 8 років, ми просто вб'ємо своє тракторобудування, - сказав Михайло Добкін.


Також глава області звернув увагу на необхідність введення мита на імпортну техніку.

- Якщо ми будемо конкурувати своєю новою технікою зі старою імпортною, ми не зможемо зберегти виробництво тракторів в Україні. Ми готові конкурувати сьогодні тракторами і Дніпропетровського, і Харківського виробництва, але тільки з новою продукцією. Конкурувати з машинами і механізмами, які були у використанні, нам дуже складно, - додав голова ХОДА.

Нагадаємо, 6 вересня Прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході робочого візиту до Харківщини відвідав ХТЗ та пообіцяв керівництву підприємства підтримку.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта