На заводі ім. Шевченка знищується профспілка

23.10.2012 15:00 Економіка
http://www.city.kharkov.ua/ http://www.city.kharkov.ua/
Керуючий санацією на заводі ім. Шевченка Олександр Байдацький вступив в відкритий конфлікт з профспілковою організацією підприємства.

Про це повідомила заступник голови регіональної профспілкової організації працівників космічного та загального машинобудування Зоя Затенацка.
– На заводі Шевченка склалася така ситуація. Керівник санацій, непотопляємий, я не побоюсь цього слова, пан Байдацький, зараз взяв курс на знищення первинних профспілкових організації. – розповіла Зоя Затенацька, – Виражається це в тому що, коли люди почали отримувати гроші, відрахування в розмірі 1% на профспілкову діяльність не надходять до профспілки. Байдацький лише обіцяє. Судитися ми з ним вже втомилися. Ми виграли суд, але його рішення він не виконує. Таким чином порушуються конституційні права, колективний договір та законодавство про профспілкову діяльність.

Михайло Добкін зазначив, що інформацію про те, що на заводі ім. Шевченка виникла така ситуація він чує вперше.
– Я розберусь в цій ситуації. Ви все самі побачите результат через недовгий час. На заводі ефективна профспілка, справедлива, яка стоїть на своїх правах. У нас нормальні стосунки, ми неодноразово зустрічалися в облдержадміністрації. Я постараюся, щоб Олександр Байдацький не перешкоджав роботі профспілки, – сказав губернатор.

Михайло Добкін піддав критиці діяльність колишнього директора заводу ім. Шевченка Андрія Тимчука та керуючого санацією Олександра Байдацького
– Багато чого, що могло принести користь заводу, принесло користь кому завгодно, але не підприємству. По всім ситуаціям, де було на наш погляд порушення закону та прав працівників ми направили документи до прокуратори, – сказав губернатор.
Також губернатор сказав, що сьогодні майбутнє заводу в більшій мірі залежить від позиції Укроборонпрому. Один з шляхів забезпечити роботу підприємства – приєднати його до заводу ім. Малишева, який на сьогодні є практично єдиним замовником для заводі ім. Шевченка.
Михайло Добкін зазначив, що ситуація, в якій опинився завод, потребує прийняття непопурялних рішень.
– Близько 330 працівників погодилися сьогодні розірвати трудові відносини з заводом при умові, що їм погасять їхню заборгованість. Це значить, що ці люди не будуть більше генерувати борги по заробітній платі. Безумовно, це рішення непопулярне, але, на жаль, ми не зможемо без цього вирішити ситуацію на заводі, – підкреслив губернатор.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта