Нове газове родовище відкрили в Харківській області (ФОТО)

11.08.2015 12:51 Економіка
Фото Тетяна Василець Фото Тетяна Василець
На Богодухівщині запрацювала установка підготовки газу (УПГ) Кузьмичівського нафтогазоконденсатного родовища потужністю 500 тис. м куб./добу.

- Ми сьогодні б’ємося за кожний куб газу, а ресурсна база цього родовища складає 500 млн м куб. газу, - розповідає директор ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Юрій Фесенко. - Об'єкт побудований за чотири місяці при нормативі 12 місяців. До УПГ підключено три свердловини Кузьмичівського НГКР, у перспективі підключити ще дві.


Продувка свердловини - під час урочистого відкриття УПГ газовики відпрацювали об’єкт

Читайте також: Стратегічний об’єкт для України запустять на Харківщині 

За словами Юрія Фесенка, на будівництво об'єкта витратили 56 млн грн. За рік проект обіцяє окупитися. 



- Цей об'єкт важливий для нашого району: це нові робочі місця, податки і розвиток інфраструктури, - говорить голова Богодухівської районної державної адміністрації Володимир Шаров. - Ті гроші, які отримає наша громада від цього проекту, саме і пустимо на ремонт доріг. Їх маємо 360 км, і 20 років їх ніхто не ремонтував.

Довідка. Очікуваний видобуток природного газу УПГ Кузьмичівського нафтогазоконденсатного родовища — до 150 тис. м куб. за добу з перспективою подальшого нарощування до 200 тис. Така потужність дозволяє, наприклад, повністю забезпечити газом Богодухівський район, середньодобове споживання природного газу районом складає 15 тис. м куб. за добу в літній та 150 тис. м куб. за добу в зимовий період.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта