У Харкові виплатили на мільйони гривень зайвих допомог та субсидій

02.03.2017 08:43 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
За підрахунками аудиторів, виявлені порушення призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 3,06 млн грн.

Порушення, допущені Управлінням праці та соціального захисту населення адміністрації Московського району Харківської міськради, виявили фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби.

За підрахунками аудиторів, виявлені порушення призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 3,06 млн грн.

Зокрема, було безпідставно виплачено щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які не надали інформацію про наявність депозитних рахунків, на котрих зберігається коштів більше ніж 10 прожиткових мінімумів. Також безпідставно допомогу отримали переселенці, які змовчали про те, що мають у власності житло, розташоване не в зоні АТО або на лінії зіткнення. Загалом цим особам незаконно виплатили 1,13 млн грн. Про це повідомили у ХОДА.

Крім того, витрачено 350 тис. грн щомісячної адресної допомоги особам, які фактично проживають за місцем реєстрації на території Донецької та Луганської областей.

Також внаслідок призначення субсидій мешканцям Московського району м. Харкова, які не сплачували за фактично спожиті послуги з теплопостачання, Управлінням праці та соціального захисту населення проведено розрахунки з КП «Харківські теплові мережі» за рахунок коштів субвенції в завищених розмірах, чим місцевому бюджету завдано збитків на суму 1,55 млн грн.

Керівнику Управління праці та соціального захисту населення направлено вимогу про вжиття заходів щодо усунення порушень.

Матеріали ревізії направлено до Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Харківській області, про результати ревізії проінформовано Харківську місцеву прокуратуру № 4.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта