Великі зарплати отримують жителі сіл від спиртозаводу на Харківщині (ВІДЕО)

08.10.2012 12:07 Економіка
Івашківський спиртозавод збільшить кількість працівників. Про це СК повідомив керівник підприємства Михайло Захаренко.

Директор розповів, що зараз на заводі працює 130 чоловік. Переважна більшість – це молоді жителі навколишніх сіл. Багато працівників підвищують свою кваліфікацію, навчаючись у Харкові.
– Ми зробили ставку на фахівців, тому кожний другий працівник суміщає посади, що позначається і на заробітку. Сьогодні середня зарплата по підприємству складає близько 2800 грн, а до нового року буде не менше 4000 грн. – зазначив Михайло Захаренко.
До кінця 2012 року підприємство планує підвищити обсяги виробництва та збільшити кількість робочих місць і підвищити заробітну плату в середньому на 10%.
– За 1,5 місяці роботи підприємство повністю погасило заборгованість по заробітній платі в розмірі 385,6 тис. грн., збільшило чисельність працівників на 37% з 79 до 118 осіб. Середньомісячна заробітна плата на підприємстві становить 2760 грн. - для порівняння, середньомісячна заробітна плата по Золочівському району - 1800 грн, - зазначив заступник голови ХОДА Андрій Моченков 4 жовтня в ході відвідування заводу.
На даний час підприємство виробляє компонент моторного палива на основі біоетанолу. Сировина – меляса (кормова патока, відходи бурякоцукрового виробництва), яку завод отримує, від українських та російських цукрових заводів.
Виконуюча обов’язки головного технолога Надія Лихацька розповіла, що на заводі встановлено сучасну установку по зневодненню спирту, яка дозволяє отримувати спирт високої міцності
– Спирт, який є основою біоетанолу, повинен бути абсолютним, тобто щоб води там було не більше 0,2 відсотка. А відтак міцність спирту повинна бути не менше 99,8 %, тоді він не буде розшаровуватися з бензином при змішуванні у будь-яких співвідношеннях. Станцію зневоднення нам поставила компанія «Техінсервіс». Розрахована вона на 6 тис. декалітрів спирту на добу. Вузьким місцем виробництва у нас поки що є котельня, потужність якої поки що не дозволяє нам виробляти таку кількість спирту. Треба проводити реконструкцію котельного обладнання і тоді ми зможемо вийти на проектну потужність. Зараз ми виробляємо 4800 декалітрів – це поки що наш максимум.
Продукція Івашківського спиртового заводу призначена для використання у виробництві палива моторного сумішевого, біопалива, альтернативних видів палива для автомобільних двигунів, біокомпоненту моторного палива і біокомпоненту інших видів палива.

Юрій Борщ