Видобуток газу на Харківщині набирає обертів: перспективи і доходи

13.05.2016 11:20 Економіка
Фото: Тамара Кіч Фото: Тамара Кіч
Завдяки підвищенню ціни на газ для населення та зменшенню ренти на видобуток природних копалин ПАТ "Укргазвидобування" збільшить доходи удвічі.

Про це повідомив головний інженер ПАТ "Укргазвидобування" Олексій Нестеренко. За його словами, дохід компанії складе 62 млрд гривень. З них приблизно половину суми відрахують на податки. Отримані додаткові кошти будуть спрямовані на інвестиційну діяльність та на видобуток газу, - передає кореспондент "СК".

Також повідомляється, що підприємством ПАТ "Укргазвидобування" розроблено стратегію розвитку, згідно з якою до 2020 року планують збільшити видобування газу з 15 до 20 млрд кубометрів блакитного палива на рік.

Зараз компанія загалом по Україні видобуває приблизно 14,5 млрд кубометрів газу.

Також Олексій Нестеренко розповів, що на території Харківської області нараховуєтсья 1,5 тисячі газових свердловин. У поточному році заплановано відкриття ще 51-ї газової свердловини.

Прем'єр-міністр України відвідає Харківщину

Нагадаємо, сьогодні Прем’єр-міністр України відвідає підприємство "Шебелинкагазвидобування" на Харківщині, яке є структурною одиницею ПАТ "Укргазвидобування". У ході візиту Володимир Гройсман відвідає відділення з переробки газового конденсату та нафти, свердловину Шебелинського газоконденсатного родовища та Червонодонецьку ДКС.

Тамара Кіч

Автор: Администратор сайта