Відомо, які об'єкти на Харківщині першими отримають фінансування

06.03.2017 08:58 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

В ХОДА відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Під час заходу члени комісії визначили проекти, які будуть профінансовані в першу чергу.

«На сьогодні ми готові спрямувати на розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України три проекти. Йдеться про завершення будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині - із загального фонду ДФРР буде спрямовано 29 млн грн. Буде виділена частина коштів на продовження робіт у Харківській обласній філармонії - 13 млн 744 тис. грн з передбачених 58 млн. Також 9 млн будуть спрямовані на остаточний етап пуску Букинського водоводу в Ізюмському районі», - відзначив Євгеній Шахненко.

За даними Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, законом про Держбюджет України на 2017 рік передбачено загальний фонд ДФРР у розмірі 3,5 млрд грн, з них 1 млрд - загальний фонд і 2,5 млрд - спеціальний фонд. Для Харківської області передбачена сума в розмірі 177 млн 708 тис. грн.

За інформацією директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександра Лукашова, в області підготовлено низку проектів з ремонту та будівництва об'єктів спортивної інфраструктури. Відповідно до змін у законодавстві на спортивну сферу необхідно спрямувати не менше ніж 10 % від виділених ДФРР коштів (для нашої області це 18 млн грн).

«Що стосується розвитку спортивної інфраструктури, нашу експертну оцінку пройшли такі проекти: реконструкція Золочівської дитячої спортивної школи, реконструкція стадіону «Авангард» у Зміївському районі та будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині. Ці проекти готові, і ми пропонуємо спрямувати їх до Міністерства молоді і спорту на узгодження», - повідомив Олександр Лукашов.

Він також зазначив, що члени комісії проведуть додатковий відбір проектів з енергоефективності для державних і комунальних навчальних й медичних установ.

«Тим конкурсним відбором, який ми провели, такі проекти не були представлені, тому постає питання про додатковий конкурсний відбір. Також потрібно провести додатковий відбір проектів, спрямованих на розвиток мережі сервісних центрів надання адміністративних послуг», - зазначив Олександр Лукашов.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта