Вигоду від альтернативного опалювання підрахували у школах Харківщини

05.06.2013 12:51 Економіка
http://defro.ua/ http://defro.ua/
Після завершення опалювального сезону в учбових закладах Чугуївського району, місцеві чиновники вирішили підрахувати, скільки коштів зекономлено завдяки використанню альтернативного пального та встановленню нових котелень.

Про це сьогодні повідомив заступник голови Чугуївської РДА В'ячеслав Коростильов.

Загальна економія склала понад 1 млн грн за минулий опалюваний сезон, при тому що 60% шкіл було переведено на використання альтернативних видів пального. Найкращий економічний ефект від використання альтернативного пального показали великі школи району. Тут зекономлено до 100% коштів. 

Як приклад, В'ячеслав Коростильов навів Веденський НВК, який за опалювальний сезон зекономив близько 300 тис. грн. Для порівняння, коли НВК опалювався газом, у сезон витрачалося близько 600 тис. грн, тобто удвічі більше. Установка нового котла коштувала 250 тис. грн, тобто можна говорити про 100-відсотковий економічний ефект від переходу на альтернативне опалювання у цьому учбовому закладі. 

У малокомлектних школах економія складає 30-40%. Всі котли, які були змонотовані у школах району, українського виробництва. Їх привозили з київських та волинських підприємств. 

Всього у Чугуївському районі 22 школи.  

Сьогодні уже є документація щодо переводу на альтернативні види палива закладів культури Чугуївського району. Документи подані до Києва.

- До кінця року ми розраховуємо перевести на альтернативні види палива усі учбові заклади. Оснащення новими котельними закладів культури планується завершити до 2015 року, - зазначив В'ячеслав Коростильов.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта