Виготовлення «соціального хлібу» є збитковим на Харківщині

14.01.2013 16:00 Економіка
http://image.tsn.ua http://image.tsn.ua
Довгострокове утримання рівня цін на соціальний хліб призводить до зниження обсягів його виробництва, а саме неприємне – до зниження якості хлібу.

Таку думку висловив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Сергій Авершин, відповідаючи на запитання «СК».

– Підкреслю, ціни на хліб соціальних сортів в Харківській області не змінюються більше двох років. За цей період в більшості областей України ціни на такі хліба підвищувались від одного до трьох разів. Виготовлення таких хлібів для хлібопекарських підприємств є збитковим у зв'язку з подорожчанням за два роки таких статей витрат собівартості, як борошно, газ та електроенергія, підвищення заробітної плати персоналу та інших, – зазначив він.

На думку директора департаменту, зовсім не безпідставним було підвищення цін на хліб соціальних сортів та інших хлібобулочних виробів у листопаді-грудні 2012 року у більш ніж у половині регіонів України.

– Я б не називав би це підвищенням цін. Скоріше, це приведення цін до рівня хоча би беззбитковості виробництва. У будь-якому випадку, таке проблемне питання необхідно вирішувати, – наголосив Сергій Авершин.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта