Тисячі людей у Харкові висунули свої вимоги до ЄС (ФОТО)

30.11.2013 18:01 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Тисячі харків'ян та мешканців області сьогодні вийши на площу Свободи з плакатами. Зокрема на них було написано "Побудуємо Європу в Україні", "України по шляху з ЄС" , "Нам до душі європейські цінності", "Україна - європейська країна" , "ЄС - так! Скороченню робочих місць - ні!".

Люди вийшли на площу в рамках мітингу «Побудуємо Європу в Україні».

За даними організаторів, в ньому взяли участь більше 100 тисяч чоловік. Мітингувальники представляли підприємства та організації Харкова і районів області.

ПОВНИЙ ФОТОЗВІТ З МІТИНГУ НА ПЛОЩІ СВОБОДИ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Учасники мітингу тримали прапори України та Євросоюзу, а також підприємств Харкова - "Турбоатома", "Електроважмашу", "Комунара" , заводу ім. Фрунзе, авіазаводу, групи "УПЕК" , корпорації "Бісквіт -Шоколад" та інших.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відкриваючи мітинг, відзначив, що його учасники зібралися для того, щоб висловити підтримку курсу президента і уряду.

За його словами, умови, запропоновані Україні з боку ЄС, не відповідали її інтересам, тому підписання документа довелося відкласти.

"Ми готові, але чи готові бачити нас сильними і рівноправними? Я думаю, що ті умови, які отримала наша країна, не можуть влаштувати трудовий народ, не можуть влаштувати тих, хто прагне до Європи не для галочки, а для того, щоб зробити нашу країну сильнішою", - заявив він.

За словами Михайла Добкіна, однією з вимог України є скасування віз для українського народу, а також скасування митних зборів для українських товарів.

«Ми проти вимог підвищити тарифи на газ для населення, на комунальні послуги, заморозити зарплати», - зазначив керівник профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта