Рибний вилов у Харкові. Хронограф, 1895 рік

18.03.2016 10:00 Хронограф

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом з «СК».
* Всі цитати наведені згідно з оригіналом.

Хто міг подумати, що харківські річки можуть стати об’єктом рибного промислу? Тим часом, виявляється, що багато мешканців Іванівки, Лисої гори тощо з настанням весни посилено займаються цією справою поблизу Харкова вверх по річці Лопань до Дергачів.

СОБОР В ГОРОДЕ ИЗЮМ. ХРОНОГРАФ, 1984 ГОД

Вони мають усі снасті й засоби для рибної ловлі, з якими проживають біля річки: хто цілими тижнями, а хто й місяцями. За словами цих харківських рибалок, від свого промислу вони мають чималий дохід.

Олег Аврамцев

Автор: Администратор сайта