Добкіну, Сапронову та харківським бізнесменам запропонують купити унікальні скрипки

12.11.2013 13:07 Культура
http://crnews.ru/ http://crnews.ru/
В Харкові планують створити фонд раритетних інструментів.

До Харкова приїдуть дві скрипки Джузепе Гальяно та Доменіка Монтаньяна, які будуть презентовані перед харківською бізнес-елітою.

Серед запрошених - губернатор Харківської області Михайло Добкін, його заступник Юрій Сапронов, народний депутат України Олександр Фельдман.

- Цим проектом ми хочемо продемонструвати, що раритетні скрипки можна реально привезти в Україну та придбати... Діапазон цін дуже широкий, від десятків тисяч до мільйонів євро. Наприклад, скрипка Страдіварі давно не оцінювалася, але це мільйони євро. Гальяно та Монтаньяно коштують менше, але це не десятки тисяч доларів, а значно більше, - розповів Ігор Тулузов, президент Харківського регіонального центру інвестицій.

Останні дві скрипки можуть стати стартовими у колекції музичних раритетів. Ігор Тулузов не виключив, що скрипки будуть придбані харківськими бізнесменами.

- Зацікавлені інвестори є. Імен поки що просили не розголошувати, - зазначив він.

Ігор Тулузов також повідомив, що навесні наступного року в Україні, можливо у Харкові, планується провести аукціон, на якому продаватимуть раритетні музичні інструменти.

Презентація скрипок відбудеться у музичному салоні "Слободская усадьба" 19 листопада о 19:30. А 20 листопада унікальні скрипки Страдіварі, Гальяно та Монтаньяна можна буде почути на концерті в Харківській філармонії.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта