Харківські вулиці та площі мають носити неконфліктні назви - Варченко

13.06.2014 08:53 Культура
- Наша команда бачить майбутнє Харківщини за темпами свого розвитку за прикладом Грузії, за глибиною впровадження реформ за прикладом Німеччини чи Сінгапуру, - сказав тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА Іван Варченко.

Він також поінформував щодо фінансових планів: для втілення стратегії розвитку регыону будуть залучатися позабюджетні кошти та самоорганізація людей.

Іван Варченко розповів, що зараз є плани щодо зміни у Харкові назв вулиць та площ. 

- Ми плануємо створити у Харківській області гармонійний і неконфліктний простір. Першочергово це стосується назв наших вулиць, площ, присутності пам’ятників, - сказав чиновник.

Разом із тим Варченко зазначив, що пам'ятники не будуть знищуватися.

- Створимо пантеон пам'ятників, як цінні для певної частини людей. Центральні площі повинні бути прикрашені тими символами, які спільні для всіх, наприклад, іменами нобілевських лауреатів, - відзначив він.

У ХОДА розповіли, що не виключено, що невдовзі в Харкові з'являться вулиці Леся Курбаса, Павла Тичини, Яківа Щоголева, Михайла Туган-Барановського, Івана Багряного, Олександра Олеся. 

Як розповів Іван Варченко, із 2,5 тис. назв вулиць Харкова близько 200 носять "комуністичні" назви. Перш за все змінюватимуться назви цих вулиць.

Щодо термінів перейменування у ХОДА ще не визначились. 

- Зараз ведеться інформаційна кампанія. Треба спочатку переконати громадськість, дійти до спільної позиції, - сказав Іван Варченко.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта