Харківський дует у "Битві хорів". Розповідають Павло Алдошин і Олексій Копилов

03.02.2014 12:43 Культура
Замість кулаків – ноти та акорди, головна зброя – голос.

У фіналі масштабного співочого проекту «Битва хорів», який нещодавно завершився, «воювали» і харків’яни. Щоправда, за донецьку команду.

У нас не пройшли «за віком»

У шоу «Битва хорів» на прослуховування до тренера майбутньої команди донецького хору Злати Огневич завітав незвичайний дует. Двоє хлопців представилися як гурт «Палкан» та, жартуючи й бешкетуючи, почали знайомитись зі співачкою. Однак варто було їм заспівати, як Злата Огневич помітно змінила вираз обличчя. Такої ліричної пісні вона від хлопців, звісно, не очікувала почути.

– Хлопці почали співати, і я заслухалась, – згадувала потім після прослуховування співачка. – У пісні було стільки глибини, а переді мною стояли справжні артисти. Іскра в їхньому виступі звела нанівець усі мої сумніви через легковажну поведінку хлопців.
Так на проект до команди донецького хору потрапили харків’яни – Павло Алдошин і Олексій Копилов. Представляти на проекті рідний регіон вони не мали шансів, адже від Харкова набирали суто дитячу збірну.

Те, що талановиті й активні хлопці вирішили брати участь у проекті, нікого з їхніх друзів не здивувало. Виникло інше запитання: чи впораються виконавці з хоровим співом? Адже вони звикли працювати у форматі акустичного дуету.


– Я ніколи не співав у хорі, і саме на цьому проекті я почав розуміти деякі речі в музиці, про існування яких я навіть подумати не міг, – ділиться спогадами Павло Алдошин. – Тобто, я зрозумів, що таке акорд, як він звучить, його складові. Я навіть за нотами навчився читати, адже раніше я цього не вмів, бо нотної грамоти не знаю.

Найскладнішою стала «Зозуля»

Павло Алдошин і Олексій Копилов, як і всі інші учасники хорового шоу, пройшли кастинги у своїх містах, «сліпе» прослуховування конкурсним журі та музичне «знайомство» з майбутнім тренером. А потім почалося найцікавіше: репетиції з хормейстером, адаптація відомих пісень під хорове виконання, складні хореографічні постановки тощо.


– На «Битві хорів» із нами працювали самі професіонали, які дуже вибагливо ставилися до нашої роботи та дуже старанно «чистили» кожну нотку, – каже Павло Алдошин. – Тому що хор – це не балачки, а справжній інструмент, яким має опікуватися дуже серйозний і грамотний музикант. Саме такі музиканти з нами працювали.

Протягом усіх дев’яти ефірів проекту донецький хор неодноразово отримував гідне визнання у глядачів та журі. Працювати, за словами учасників, треба було, що є сили.
– Для мене найскладніше було виконати пісню Злати Огневич «Зозуля», адже одним із завдань проекту було виконання пісні тренера, – пояснює Павло Алдошин. – Пісня дуже складна, вокал і хореографія до цієї пісні були в різних площинах. А уявіть собі, коли людина не вміє танцювати, виконати таке завдання складніше вдвічі.

На початку січня стали відомі результати голосування глядачів за хор-фаворит. Перше місце посіла команда львівського хору під керівництвом Руслани Лижичко, донецький хор разом з харківськими виконавцями посів друге місце. Але жоден учасник донецької команди не засмутився через «срібло». На проекті хористи знайшли справжніх прихильників своєї творчості й по-новому відкрили для себе вже визнаних зірок шоу-бізу.

– Злата – дуже досвідчена співачка, яка любить свою справу. Вона справжній трудоголік, артист з великої літери, – розповідає про свого зіркового тренера Павло Алдошин. – І при цьому, будучи в шоу-бізнесі вже значний час, вона не «заразилася» зірковою хворобою, залишилась із відкритою душею. Мене ці її риси дуже надихали.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №11 від 25.01.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта