Харківському зоопарку виділили кошти на Будинок жирафів

09.01.2013 13:47 Культура
http://lifenews.ru http://lifenews.ru
На будівництво Будинку жирафів у Харківському зоопарку в цьому році виділено 3,5 млн гривень з міського бюджету. Про це повідомив сьогодні директор зоопарку Олексій Григор'єв.

За проектом, будівля жирафника буде скляною, тому на тварин можна буде дивитися з вулиці, говорить директор зоопарку. Висота приміщення буде складати близько 15 метрів.

- Передбачаються теплі підлоги, обмін повітря з підігрівом, великі об'єми приміщення, - розповідає Олексій  Григор'єв . - Раніше жирафи в нашому зоопарку жили в приміщенні антилопника, але вони постійно помирали у 14-15 років, хоча повинні жити 25-30 років. Помирали вони від хвороб суглобів, адже були холодні підлоги, від радикулітів, і інших хвороб, пов'язаних з поганим утримуванням. Їх легко було замінити іншою твариною ,адже раніше була централізована система постачань, і коли помирала одна тварина, одразу привозили іншу. Але сьогодні це неприйнятно і з моральної точки зору, і з точки зору суспільних думок. Коли будівля буде готова, приїдуть єврокомісари, подивляться і нам безкоштовно готові дати тварин, щоб поселити їх в уже гарні умови.

Також біля жирафника вже облаштований великий майданчик для прогулянок тварин влітку. Він облаштований так, що спостерігати за тваринами можна вільно з усіх боків, крім того є оглядове поле, де тварини будуть близько підходити до відвідувачів зоопарку.
За словами директора, Будинок жирафів розрахований на цілу родину: батька, мати і двох-трьох діточок, яких привезуть з європейських зоопарків.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта