М. Добкін: Програму відродження будинків культури і клубів розроблять на Харківщині (ФОТО)

25.09.2012 14:58 Культура
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
Про це сьогодні під час візиту до Дергачівського району повідомив губернатор Харківської області Михайло Добкін.

Губернатор розказав, що на початку жовтня на базі Печенізького районного будинку культури відбудеться збір всіх керівників органів місцевого самоврядування області, а також працівників закладів культури області. В ході зборів планується розробити програму відродження будинків культури та сільських клубів до 2015 року.

Також Михайло Добкін взяв участь у відкритті відремонтованого Будинку культури селища Вільшани Дергачівського району. У церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, голова райдержадміністрації Віталій Алексейчук та інші керівники району.

- Сьогодні велике свято для творчих колективів, які будуть тут виступати, для яких цей палац культури стане рідним домом. Умови, які тут створені, - європейські і сучасні. Такий палац культури міг би стати прикрасою будь-якого району нашої області, - сказав Михайло Добкін.

Як повідомила директор Палацу культури Марине Карпенко, заклад був побудований ще у 1925 році і останні роки знаходився у занедбаному стані.

- Протягом останніх десяти років ми займалися у приміщеннях на базі селищної ради та школи, які не були пристосованіі для цього. Але за два роки палац культури був відремонтований і сьогодні ми його відкрили, - розповіла Марине Карпенко.

У відновленому Палаці культури працюватимуть одинадцять творчих колективів. На капітальний ремонт було виділено з районного бюджету 1 млн 100 тис. грн. Будинок культури забезпечений звукопідсилюючою апаратурою, комп’ютером, принтером, ксероксом, DVD-плеєром, а також сценічними костюмами.

Довідка. Вільшанський Будинок культури був заснований в 1925 році. Штатна чисельність налічує 6 одиниць, в т.ч. культосвітніх працівників – 3. Діє 11 клубних формувань (клуб шанувальників вірменської історії «Арцах», фольклорний колектив «Червона калина», дитячий вокальний гурток, дорослий вокальний гурток, хореографічний гурток, театральний колектив «Утюг», театральний колектив «Амік», гурток художнього слова, дитяча літературна студія, гурток образотворчого мистецтва, вокальний колектив «Презент»).

Тамара Кіч


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта