Михайло Боярський приїде до Харкова навесні

11.11.2013 10:23 Культура
http://ruskino.ru http://ruskino.ru

Актор приїде до Першої столиці на VІ Міжнародний кінофестиваль “Харьковская сирень”.

Хоча до VІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» залишається більше, аніж півроку, готуються до нього давно. Організатори уже мають попередні домовленості з кількома зірками російського та французького кінематографа. Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич поділилася з «СК» інформацією про те, кого чекати в Харкові у дні фестивалю.

– Хедлайнером цьогорічного кінофестивалю буде сам Олександр Дюма. Адже саме за його романом «Три мушкетери» було знято не один фільм. Ані він, ані його син, мабуть, і припустити не могли, що колись мушкетери зберуться в Харкові, – розповіла Вікторія Михайлівна.

Отже, на «Харьковскую сирень» запрошено двох д’Артаньянів: французький (Жеррар Барре) і радянський (Михайло Боярський). Уже дала згоду на участь вітчизняна Констанція  – Ірина Алфьорова та Портос – Валентин Смирнитський. Звісно, не обійдеться без французької Міледі – Мілен Демонжо, яка є Почесним Президентом кінофестивалю. На жаль, її радянської колеги Маргарити Терехової не буде. Вона сильно хворіє.

Також чекаємо приїзду режисера радянської версії «Трьох мушкетерів» – Георгія Юнгвальда-Хилькевича. Можливо, відвідають кінофестиваль і творці нового фільму про трьох мушкетерів. Режисер і продюсер стрічки Сергій Жигунов уже дав свою попередню згоду на участь у «Харьковской сирени».

Також Вікторія Маренич поділилася, чим збираються дивувати харків’ян на відкритті фестивалю. До Першої столиці можуть приїхати професійні фехтувальники світового рівня. Зараз із ними ще ведуться переговори, проте попередня домовленість уже є. А от фільмом, що відкриватиме фестиваль, буде нова французька стрічка, у якій знялася Мілен Демонжо.

– Я була в гостях у неї тиждень тому, і вона передала мені особисту копію фільму. У неї був лише один екземпляр. Ми цей фільм перекладемо російською мовою (тому що на фестивалі буде багато гостей із Росії) і в рамках кінофестивалю його покажемо, – розповіла Вікторія Маренич.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта