Міжнародний музичний фестиваль пройде в Харкові

04.05.2017 12:58 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Міжнародний музичний фестиваль пройде в Харкові 19-25 травня під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної.

Про програму фестивалю в ході прес-конференції 4 травня розповів начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

Відкриття фестивалю відбудеться 19 травня о 18:30 у ХНАТОБ ім. М. Лисенка. У концерті візьмуть участь Станіслав Христенко - всесвітньо відомий піаніст і диригент, який сьогодні працює в США, Михайло Захаров - скрипаль, який виступає в Австрії, а також кларнетист Юрій Немировський, який виступає в Президентському оркестрі у Києві.

Також у фестивалі візьмуть участь інші відомі у всьому світі музиканти - харків'яни: віолончеліст Олексій Шадрін (Німеччина), піаністка Катерина Титова (Німеччина).

Закриття фестивалю «Дзеркальний струмінь» відбудеться 25 травня.

Kharkiv BookFest-2017: програма фестивалю

Окрім концертів, у рамках фестивалю відбудеться низка освітніх заходів. Відомі музиканти проведуть лекції та майстер-класи для учнів і студентів музичних навчальних закладів Харкова та інших регіонів. Заявки на участь в освітніх заходах вже подали юні музиканти з Сум, Чугуєва. Всього в лекціях візьмуть участь близько 1000 чоловік - всі вони отримають відповідні сертифікати.

За словами ідейного натхненника фестивалю Станіслава Христенка, захід планують зробити щорічним.

«Ми будемо запрошувати на нього харків'ян, які сьогодні працюють по всьому світу, щоб вони виступали для рідної публіки, а також брали участь у культурно-просвітницькій роботі. Ця практика поширена по всьому світу», - зазначив музикант.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта