Життя після шоу: харківський гурт розповів про досвід на Х-факторі (ФОТО, ВІДЕО)

20.11.2015 15:45 Культура
Фото: vk.com/sensgroup Фото: vk.com/sensgroup
Молодіжний колектив із шістьох харків’ян "Сенс" запам’ятався всій Україні цієї осені, коли взяв участь у шоу «Х-фактор». Їх авторська пісня «По-багатому» підняла на ноги всю глядацьку залу, а журі дало три «так».

На сцену одного з найпопулярніших співочих шоу країни харків’яни вийшли в шортах, футболках, вокаліст Вітя Адясов — у сланцях, а МС Юра Пічкур — у шапці-ушанці й завели своє фірмове «Рабочая сила, конечно, нужна, но мы сегодня устали и пьяные».

Така зухвала композиція хуліганистих хлопців із Харкова сподобалася трьом із чотирьох журі у складі ведучого Ігора Кондратюка, фронтмена гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка, співачки Ніно Катамадзе та музичного критика Сергія Сосєдова. Хлопці запам’яталися не тільки запальним виступом, але й своєю патріотичною позицією — на сцені вони виступали із прапором рідного міста.

- Ми, звісно, патріоти Харкова. Це було таке перше наше послання, щоб вся Україна знала, звідки ми, а місто - що йому є чим пишатися, - говорить учасник гурту Юра Пічкур.



Хлопці зізнаються, що досі не можуть з’ясувати, хто ж із них подав заявку на участь у «Х-факторі». Хтось просто заповнив анкету і надіслав аудіо й відео гурту. Улітку їм прийшла відповідь із запрошенням до Києва вже на зйомки кастингу.

- Їхали на шоу із впевненістю, що все пройде круто. Такі відчуття підкріплювало те, що ми виступатимемо зі своєю піснею, а не виконуватимемо чуже. Та й взагалі ми група, яка ніколи не виконала кавери, тільки авторське, - запевняє Юра Пічкур.


На шоу хлопці їхали потягом. Подорож видалася веселою, тож приїхали трохи вимученими, та це не завадило добре виступити, прочекавши на свій вихід, до речі, 7 годин.

- Нам було дуже цікаво, це була робота з професіоналами, це професійна сцена, де купа камер, кращий звук, освітлення. Це шоу зі світовим ім’ям і ми раді були відзначитися на ньому! - говорять учасники "Сенсу".

І хоч тоді, на першому виступі відчуття були класні, учасники групи зізнаються, що саме через відчуття на сцені вони й поплатилися — неймовірно хвилювалися. Але про це згодом...


Гурт "Сенс" у тренувальному таборі на репетиції 

Про спартанські умови в таборі для тренувань, про те, що сказав їм Андрій Хливнюк, і що завадило гурту пройти до прямих ефірів читайте у продовженні статті у свіжому номері газети «СК» від 21 листопада.




Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта