На фестивалі "Печенізьке поле" гуляло понад сто тисяч людей (ФОТО)

17.09.2012 06:02 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

У суботу під Харковом одинадцятий раз пройшов етно-фестиваль «Печенізьке поле», що зібрав гостей з усіх куточків області.

На святі можна було придбати вишиванки, обереги, картини, дерев’яні годівнички та багато іншого вражаючого хенд-мейду.

Серед ласощів найпопулярнішими були шашлики, каша та чебуреки. Аби поласувати останніми потрібно було простояти у черзі з добрих півгодини. Улюблений напій фестивалю – солодку медовуху пасічники пропонували з різними смаками. Продавали і чисту з гречаного меду і фруктову – вишневу, виноградну тощо.


Для дітей діяв безкоштовний контактний зоопарк. Черга не зменшувалася увесь день. Із Харківського зоопарку на фестиваль привезли сову, ховраха, дикобраза, нутрію, декоративних півнів, кроликів, морських свинок і навіть ручну лисицю.

Для допитливих влаштували майстер-класи – учні Валківської художньої школи навчали дітей та дорослих ліпити з глини маленьких свинок, а от сахновщанський майстер по лозоплетінню Віктор показував, як робити корзини.

На фестивалі «Печенізьке поле» райони змагалися у конкурсі на кращу фігуру, зроблену з еко-матеріалів. Серед ляльок були і козаки, і кози, і колоритні жінки. Перше місце у конкурсі присудили місту Ізюм, що представив на конкурсі «Ізюмську господиню-веселушку».


Привітати зі святом та нагородмити переможців конкурсів на «Печенізьке поле» приїхав голова ХОДА Михайло Добкін.


- Ми живемо на прекрасній землі, багатій, перш за все, людським потенціалом, природними ресурсами, багатій своєю духовністю, культурою, історією. Наше з вами завдання - відродити колишні традиції наших предків, примножити їх і довести всьому світові, що Україна це держава, яка успішно розвивається, - сказав Михайло Маркович.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта