На Харківщині встановлюють пам'ятні дошки (Фото)

23.12.2016 09:38 Культура
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
На пам’ятках історії та мистецтва Харківщини почали встановлювати охоронні дошки.

Протягом листопада-грудня дошки з’явилися на 23 будівлях, які знаходяться в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

Як зауважили в Управлінні культури і туризму ХОДА, така робота вперше проводиться на території Харківської області.

Наявність охоронних дощок свідчить про те, що об’єкт знаходиться під охороною держави.

«Крім того, наше завдання - познайомити мешканців області з історичними та мистецькими об’єктами регіону, показати, що ми можемо пишатися власним культурним надбанням», - зазначили в Управлінні культури і туризму ХОДА.

На вулиці Університетській відкриється ярмарок

З 23 пам’яток, на яких було встановлено дошки, 14 знаходяться в місті Харків, 9 - в районах області. Серед них - театр «Березіль», Харківський театр для дітей та юнацтва, комплекс будівель Харківського університету ім. В. Н. Каразіна, Шляховий палац в Чугуєві, будинок Іллі Рєпіна, будівля вокзалу в Будах тощо.

«Робота зі встановлення охоронних дощок розпочата наприкінці 2016 року, буде продовжуватися й надалі, - розповіли в Управлінні культури та туризму ХОДА. - Всього в області на обліку перебуває 9384 об’єкти культурної спадщини - археологічних, історичнихі, монументального мистецтва. З них до Державного реєстру нерухомих пам’яток України занесені 1777 пам’яток археології, 158 пам’яток історії та 14 пам’яток монументального мистецтва».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта