Подорож машиною часу пропонують туристам (ФОТО)

24.05.2016 07:45 Культура
Фото: Марина Проценко Фото: Марина Проценко
Подієвий тур - своєрідну подорож із теперішнього у минуле - презентували на Харківщині.

У Харківській області планують розвивати подієвий туризм, учасники якого стають живими свідками найбільших подій в історії. Такий різновид турів не тільки покаже неповторні самобутні історичні місця рідного краю, а й принесе дохід місцевому бюджету та створить нові робочі місця.

Прогулятися стежками, де ходив мислитель Сковорода, побувати у хаті ХVІІІ - ХІX століття та повправлятися зі старовинним інвентарем домашнього господарства може турист, який вирішить подорожувати Харківщиною. Це все реально, якщо у області розвиватимуть подієвий туризм.

-Сільський зелений туризм сьогодні дуже перспективний напрямок розвитку туризму і у цьому контексті  Харківська область - не виняток, - розповіла заступник голови Харківського регіонального відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Тетяна Панченко.

У Харкові понад 190 офіційних історичних пам'яток, більше того: є Київські кургани, Хорошевське і Донецьке городища, пам'ятки епохи Середньовіччя, є населені пункти які утворилися у розрізі історичних трансформацій, є місця Сковороди, та місця, де жив Яворницький, та інші цікаві загалу пам'ятки. З областю пов'язані такі відомі постаті як родина митців Лансере-Бенуа-Серебрякових.

Модернізовані потяги із підсвіткою та відеореєстраторами з’явилися у Харкові (ФОТО)

Подорожуючи Харківщиною, неможливо оминути одне із особливих місць, яке вражає своєю історією. Це Свято-Тихонівський храм у с. Борщова, де був хрещений Борис Грінченко. Його настоятель отець Ілля власними силами відбудував не тільки будівлю храму, але і його духовну частину.

Довідка. Подієвий туризм, або ще фестивальний туризм, тематичний — різновид туризму, основна мета якого присвячена якій-небудь події.

Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта