Програми на українському ТВ позначатимуть символами листка марихуани, гарбуза та кулака

06.11.2012 07:38 Культура
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення підготувала проект нового маркування медіаконтенту на ТБ.

Зокрема програми і фільми, що містять елементи насильства, пропонується позначати піктограмами із зображенням кулака, елементи еротики або сцени сексу - символами гендерної приналежності, повідомляє Комерсантъ-Украина.

Ці піктограми мають замінити існуючу систему маркування - зелене коло, жовтий трикутник і червоний квадрат.

Згідно новій системі маркування, в лівому нижньому куті екрану глядач побачить два кола - один із зазначенням вікового обмеження (6, 9, 12, 16 років), інший - з піктограмою, що відображає наявність небезпечного контенту.

Фільми зі сценами насильства запропоновано позначати круглої піктограмою з зображенням кулака або людини в центрі мішені, фільми жахів - зображенням гарбуза - атрибуту свята Хеллоуїна; фільми зі сценами сексу - гендерними символами; вживання наркотиків - листом марихуани. За словами пані Найдьонової, програми, заборонені до перегляду дітям до 6 років, не слід демонструвати до 21.30, 9 і 12 років - до 22.00, 16 років - до 22.30, 18 років - до 0.00.

Експерти розкритикували нову систему.

"Ці картинки складні для сприйняття. Символи, що позначають сцени сексу, будуть незрозумілі жителям маленьких міст і сіл. А з приводу листа марихуани в колі я б подумала, що це лист каштана, символ Києва", - заявила, зокрема, психолог, директор міжнародного гуманітарного центру "Розрада" Валентина Бондаровська.

Автор: Администратор сайта