Реставрація музею Григорія Сковороди обійдеться у два мільйони

31.10.2012 15:57 Культура
http://taxman.org.ua http://taxman.org.ua

На Харківщині готуються до реалізації національного проекту  «Відродження пам’ятки архітектури ХІX століття – комори з пристосуванням під виставкові та конференційні зали на території національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди в селі Сковородинівка.

Щоб скоординувати спільні дії області та Золочівського району щодо виконання заходів, передбачених проектом, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов 30 жовтня провів нараду. На заході було зазначено, що загальна фінансова потреба для втілення проекту – 2 млн грн. Для реалізації проекту залучатимуться кошти державного бюджету (грант Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування), кошти обласного та районного бюджетів.

Реалізація проекту передбачає проведення історико-архітектурних робіт стосовно проектування та реконструкції пам’ятки архітектури ХІХ століття; розробку робочого проекту реконструкції та реставрації комори з пристосуванням під виставкові та конференційну зали; розробку туристичних маршрутів по місцях перебування Григорія Сковороди на Слобожанщині; проведення рекламних акцій, спрямованих на розповсюдження інформації та приваблення туристів на активний відпочинок; виготовлення презентаційних матеріалів; проведення робіт з реконструкції та реставрації.

Сергій Чернов наголосив на тому, що до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди, яке широко відзначатиметься у 2022 році, Харківщина має ґрунтовно підготуватися.

Юрій Борщ

Автор: Администратор сайта