Що ховає за лаштунками найбільший український театр (Фоторепортаж)

06.02.2017 11:55 Культура
Фото: Максим Грек Фото: Максим Грек
Залаштунки Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М. В. Лисенка гігантські. Їх ще кличуть «містом майстрів», де працює не одна сотня людей - від митців до технічних співробітників.

Споруда ХНАТОБу вважається найбільшою будівлею серед театрів країни та є однією з найбільших у Європі. Принаймні, так стверджують у самому театрі. Таких, наприклад, великих майстерень для художників та декораторів, де створюються декорації для сцени, мабуть, нема в жодному вітчизняному театрі.  



У карманах сцени та спеціальних приміщеннях зберігаються декорації до десятків вистав. Часом художнє оформлення доставляють на сцені зі кладів спеціальним ліфтом. Одним із найстаріших декорацій - майже 20 років. Їх досі використовують. До слова, висота великої сцени театру складає 26 метрів, але глядачі бачать лише 12 метрів. Решта 14 метрів прихована від очей глядачів, їх займає спеціальне обладнання, на якому кріпляться декорації, де розміщенно світло тощо.



На сімох поверхах театру розташувалися різноманітні майстерні і художньо-допоміжні служби: столярна, костюмерні, пошиву взуття, гримерні, декораційні та ін., театр має навіть свою пральню. 

ХНАТОБ трохи відкрив свої залаштунки, у яких можна розгледіти чимало цікавинок. Повністю фоторепортаж дивіться тут.

Читайте також: Сергій Бабкін розповів, навіщо сів у крісло відомого талант-шоу 

Максим Грек


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта