ТНМК у Харкові: Михайлюта заграв на фаготі, а Фоззі вдягнув шапку, як на Червоній руті (ФОТО)

30.03.2013 09:28 Культура
Фото Олени Новікової Фото Олени Новікової

Концерт гурту ТНМК і Молодіжного академічного симфонічного оркестру “Слобожанський” став грандіозною подією як для самих музикантів, так я глядачів, що прийшли 29 березня до ХНАТОБу.

Фірмовий хіп-хоп “Танків” у симфонічному супроводі звучав ще драйвовіше і глобальніше. Втім, просто супроводом участь оркестру “Слобожанський” назвати важко. Це було повноцінне нове аранжування, яке створив головний диригент оркестру Юрій Яковенко.

- Юра зробив нам сюрпризи, обираючи з нашого репертуару треки для концерту. Він обрав як пісня, які ми вже років десять не грали, так і нові треки, які ми ще не записали, і грали тільки на концертах, - говорить Олег Фагот Михайлюта.

З улюблених хітів “ТНМК” в концерті прозвучали, зокрема, “Та ти шо”, “Гранули”, “Файна Юкрайна”, “Зачекай” “Арешт”, “Забув”, “Мушу йти”. А під “Зроби мені хіп-хоп” Фоззі вдягнув свою шапочку, як на фестивалі “Червона рута 1997”.

- Примітно, що саме на цій сцені у 1997 році, саме з цією піснею ми виступали на “Червоній руті”, і мабуть тоді все й закрутилося, - говорить Фоззі.

Вперше за десять років Олег Михайлюта зіграв на фаготі — інструменті, на якому він вчився в Харківській консерваторії у класі Гарія Абаджяна (нагадаємо, саме викладач був ініціатором спільного концерту ТНМК із оркестром). Фагот зіграв на улюбленому інструменті три пісні, тож це для нього стало як повноцінний академконцерт.

- Іноді це важко, коли твій викладач десь у залі сидить, а ти з фаготом на сцені, - зізнався музикант.

Родзинкою програми стала українська пісня “Пливе човен”, яку виконали музиканти. А диригент Юрій Яковенко ще й приправив декілька пісень своєю грою на губній гармошці (“На дачу”, “Там, де ти тепер”).

Глядачів чекали декілька прем'єр: нова пісня “Там, де ти тепер”, що ще не увійшла до жодного альбому, “Їхали ми, їхали”.

Концерт викликав шалене захоплення публіки — як фанатів гурту, так і прихильників симфонічної музики. Зал довго не відпускав музикантів зі сцени, і ті двічі співали пісні на біс. ТНМК у рідному місті з Симфонічним хіп-хопом — це подія, варта залишитися в музичній історії.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта