Учасник “МастерШеф” підказав рецепт вишуканих млинців до Масляної

Учасник “МастерШеф” підказав рецепт вишуканих млинців до Масляної

http://www.grif.kiev.ua/

Харків’янин Іван Трушкін спеціально до Масляної поділився з «СК» вишуканим французьким рецептом млинців «Креп Сюзетт».

– Для тіста вам знадобиться 400 мл молока, три яйця, 250 г борошна, 3–6 мандаринів, дві столові ложки кукурудзяної олії, щіпка солі, а також чотири столові ложки лікеру «Кюрасао», – розповів Іван Трушкін. – Млинці подаються не просто так, а із соусом. Для його приготування знадобляться ще дві столові ложки лікеру, 80 г вершкового масла та 50 г цукру.

Читайте також: Традиції, повір'я і кулінарне меню на Масляну

За допомогою дрібної тертушки знімаємо цедру з двох мандаринів, а з м’якоті вичавлюємо сік. Має вийти повна склянка. Далі замішуємо тісто з молока, яєць та борошна, солимо, вливаємо половину мандаринового соку, кукурудзяну олію та лікер і залишаємо на одну годину.
Млинці слід випікати якомога тоншими. Пам’ятайте, тісто треба вливати на гарячу сковорідку, попередньо змащену олією.

Щоб зробити соус, слід розтопити вершкове масло, додати в нього решту мандаринового соку, цедру, лікер і цукор.

Коли соус уже готовий, поливаємо ним кожен млинець і загортаємо наш десерт учетверо. Перед подачею всі млинці треба ще раз прогріти.

Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край” № 23 від 22.02.2014

За матеріалами:СЛОБIДСЬКИЙ КРАЙ