Віра Кекелія: «Головне – баланс у житті: творчість і повноцінна сім’я»

29.04.2017 08:25 Суспільство
Фото: пресс-служба 1+1, соцмережі Фото: пресс-служба 1+1, соцмережі
Харків’янка Віра Кекелія прийшла на проект «Голос країни» з непростою життєвою історією. Співачка покинула гурт «А. Р. М. І. Я.», пережила розтавання з коханим та ледь не поїхала за кордон.

Після таких життєвих змін дівчина вирішила знову поринути у творчість та, попри досвід у співочій кар’єрі, вдруге прийшла на талант-шоу.

«Рожевий» шоу-бізнес

Віра Кекелія – співачка, колишня учасниця гурту «А. Р. М. І. Я.» та фіналістка цьогорічного проекту «Голос Країни» – народилася в Харкові. Із самого малку вона дуже любила співати, але оскільки батьки були проти кар’єри співачки, дівчина пішла здобувати зовсім не музичну професію фінансиста в Харківському інституті бізнесу і менеджменту.

– Економічну освіту я отримала для батьків. Для мене це було важливо – я була старанною дитиною і завжди хотіла, щоб вони мною пишалися, – розповіла Віра Кекелія. – Батьки, у свою чергу, бачили стабільність у роботі з восьмої до шостої. Я розумію, що таким чином вони мене хотіли вберегти від невдач.

За переконаннями батьків Віри, для успішної кар’єри потрібні зв’язки та гроші, яких у сім’ї не було. Тому і запевняли вони доньку в тому, що співаки багато не заробляють, і потрібно здобути більш серйозну професію. Але потяг до музики не полишав дівчину. Ще під час навчання в інституті вона співала в гуртку «Сузір’я».

Саме ці аматорські репетиції допомогли їй точно зрозуміти для себе, що співи – це те, чим вона хоче займатися в майбутньому.
Тому в 2010 році Віра стала учасницею програми «Суперзірка». Тоді вона виступала під іншим прізвищем – Варламова. На той момент дівчині було всього 23 роки, і завдяки своїм вокальним даним вона дійшла до фіналу, але для перемоги не вистачило всього кількох голосів.

Після участі у проекті Вірі запропонували стати вокалісткою у відомому українському гурті, і замість того, щоб повернутися до Харкова, співачка залишилася у столиці та почала активно працювати над собою.

–  На той момент мені було все цікаво про шоу-бізнес, який здавався якимсь далеким, «рожевим» світом. Тому цю пропозицію я прийняла як неймовірний успіх, не усвідомлюючи всю серйозність такого кроку, – розповіла Віра. – Потім я побачила у проекті «А. Р. М. І. Я.» свій розвиток, і зараз я розумію, що він дуже мені допоміг, тому я вдячна всім, хто працював зі мною.



Боротися – марно

У гурті Віра навчилася танцювати, подавати себе, звертати увагу на жіночі «штучки» – зачіску, макіяж. За цим, звичайно, стоїть неабияка робота. До того ж, спати по три-чотири години, а потім прокидатися і знову виступати, їздити на гастролі – це, за словами Віри, той ритм життя який їй найбільше подобається.

Успіх доньки радував і батьків. З часом вони зрозуміли, що боротися з Вірою марно, тому підтримали її творчі поривання.
На кілька років дівчина поринула в ритм життя шоубізу, але її прагнення на цьому не зупинилися. Окрім кар’єри, вона мріяла про успішне особисте життя, тому коли її наречений умовляв піти з гурту, Віра погодилася. До того ж, сама вона розуміла, що прийшов час налаштуватися на щось більше та кардинально змінити життя. Але рішення піти з гурту далося співачці дуже тяжко.

–  Прийшов час, і мені захотілося іншої музики, іншого формату. Тому я вдячна своєму нареченому, який тоді підштовхнув мене до такого рішення, – каже зараз співачка.

Або на кастинг, або за кордон

Проте, із сімейним життям у дівчини не склалося. Із чоловіком, який підштовхнув її піти з гурту, вона розлучилася. Після особистої невдачі співачка знаходить порятунок у творчості. Того ж року Віра Кекелія знову потрапляє на сцену, але вже в іншому музичному проекті. Причому на той момент дівчина розривалася між двома варіантами: або взяти участь у «Голосі країни», або ж поїхати на роботу за кордон як вокалістці. Обрала перший, а зараз зізнається: такий вибір їй підказала інтуїція.

– Я вже була на валізах, батьки мене проводжали на харківському пероні до Києва, звідки я мала летіти за кордон, – розповіла Віра Кекелія. – Тоді я відчувала страх, боялася їхати до чужої країни.

Тому замість далекого зарубіжжя співачка обрала кастинг. Ще раніше вона побачила рекламу по телевізору і зрозуміла, що поїде до столиці саме на нього.
Для «сліпих прослуховувань» у проекті Віра обрала пісню гурту «Скрябін» «Спи собі сама» – і вразила до глибини душі увесь зал. До неї розвернулися всі чотири крісла, але серед зіркових тренерів, таких як Тіна Кароль, Потап і Джамала, Віра обрала команду свого земляка Сергія Бабкіна.

– Я дуже рада, що потрапила саме в команду Сергія. Разом з дружиною Сніжаною, яка була, можна сказати, другим, а інколи навіть і першим тренером, вони дозволили мені розкритися на сцені, – розповіла, сміючись, співачка. – Основний посил у команді Бабкіна – це бути собою.

Так і сталося. На проекті творчу історію Віри допомагав створювати саме Сергій. Вони з дружиною навіть переконували дівчину обрати ту чи іншу пісню. Приміром, пісня «Ой не ходи, Грицю», яку Віра виконала у прямих ефірах, – вибір Сергія і Сніжани.

– Мені здавалося, що така музика – абсолютно не моє, але працювати, знаходити нові грані і фарби в пісні було цікаво, – розповіла Віра. – Я підійшла до пісні, як до історії, довго вивчала її, тому, напевно, змогла її прожити.

Так і вийшло, що саме ця композиція за емоційною складовою ще надовго залишить Віру у пам’яті глядачів.

Головне – не перше місце

Віра Кекелія дійшла до суперфіналу конкурсу та за голосуванням опинилася на третьому місці. Але сама співачка погоджується, що участь у «Голосі» має неабияке значення.

– Головне у цьому проекті – не перше місце, і я хочу, щоб усі, хто піде в майбутньому брати участь у «Голосі», зрозуміли це, – розповіла співачка. – Головне, що тут можна знайти та зрозуміти себе. Там такі умови, у яких ти постійно шукаєш себе. Звичайно, іноді доводиться боротися зі своїми страхами.

Саме участь у проекті, за словами самої Віри, допомогла їй розкритися перед публікою та зрозуміти, що все залежить тільки від неї. До того ж, «Голос» подарував багато яскравих вражень і нових знайомств. У команді Сергія Бабкіна склалася дружня атмосфера. За словами Віри, учасники підтримували одне одного до самого кінця. Наприклад, суперниця Віри у «співочих батлах» Ксена. Саме з цією вокалісткою дівчина потоваришувала та спілкується і досі.

– Також потоваришували з Мартою Адамчук, Ромою Дудою, земляком з Харкова Вітею Нікіфоровим, – розповіла Віра. – Мені сподобалося, що за лаштунками панувала дружня атмосфера. З віддачею до нас ставилися й інші тренери. Наприклад, Потап і Джамала підходили після кожного виступу та давали поради.

За словами співачки, життя на проекті нагадало їй музичну школу, де в одному кутку хтось грає на інструменті, в іншому – хтось співає та танцює.

Пройтися Сумською та Пушкінською

Особливу підтримку співачка відчувала від земляків. Харків’яни активно писали побажання перемоги. За словами Віри, вона зрозуміла, що Харків – дружне місто. Сама ж дуже полюбляє приїжджати на малу батьківщину до мами з татом. На таких сімейних уїк-ендах дівчина обожнює прогулюватися рідними вулицями, де оживають її спогади.

– Обожнюю гуляти по Пушкінській, Ярослава Мудрого (колишній Петровського) та Сумській. Я згадую наші походи разом з товаришами на репетиції, – розповіла співачка. – Тому я беру навушники, мобільний телефон, вмикаю музику й сама гуляю містом. І байдуже, яка погода...

Зраділа Віра і звісткам про те, що багато земляків спостерігають за її творчістю, тому саме для них готова творити.

До того ж, співачка зізналася, що вже давно пише пісні. Однією з композицій її авторства, яку неодноразово чули прихильники співачки, є пісня «Задыхаюсь» – її Віра виповнила ще перебуваючи у складі гурту «А. Р. М. І. Я.»

– Я хочу продовжувати співати, мрію про сольну кар’єру. У мене є багато написаних пісень, які я хочу реалізувати на сцені – для цього зараз шукаю музикантів, – поділилася планами співачка. – Я вірю в це, адже знаю, що багато людей чекають від мене конкретних дій і спостерігають за творчістю.

Але попри те, що Віра не уявляє себе без співу, мріє дівчина і про щасливе особисте життя.

– Зараз моє серце сповнене любов’ю. Я дуже хочу мати повноцінну сім’ю, і мені хочеться бачити поруч творчу людину, таку ж поворотку, як я, – додала співачка.

«Улюблене» від Віри Кекелії

Улюблений фільм – Готель «Гранд Будапешт». Також співачка полюбляє пригодницькі фільми з Джонні Деппом та мелодрами, «де можна поплакати».

Улюблена страва. До них належить усе, що готує мама Віри. Звичайно, вокалістка дотримується дієт, але, за її словами, вони жодним чином не пов’язані з улюбленою їжею. Однією з таких є хачапурі.

Улюблений виконавець. Співачка вважає себе меломаном, а остання музика, яка їй прийшлася до вподоби, – ранній альбом Jamiroquai.

Марина Проценко, спеціальний кореспондент

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта