Нелегальну схему відмивання грошей організували на Харківщині

http://rabotai.in/ http://rabotai.in/
Спритникам вдалося проконвертувати коштів з безготівкової в готівкову форму більше аніж на 26 млн грн.

Як повідомили у Міндоходів Харківської області, схему нелегального обміну коштів вирахували співробітники оперативного відділу ДПІ у Київському районі Харкова спільно з співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Харківській області. За підрахунками фахівців, загальний обіг проконвертованих коштів склав більше 26 млн грн.

Під час перевірки було виявлено, що підприємства, які входять до складу «конвертаційного центру» створені з 2011 року з метою сприяння підприємствам всіх форм власності в ухиленні від сплати податків та «конвертації» грошових коштів з безготівкової в готівкову форму.

За словами фахівців Міндоходів, схема незаконної діяльності «конвертаційного центру» полягала в тому, що під прикриттям підприємств документально оформлювали неіснуючі операції з продажу товарів (робіт, послуг). Після цього, дані документи передавались замовникам послуг для відображення в бухгалтерському та податковому обліках з метою незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, заниження своїх податкових зобов’язань з ПДВ та податку на прибуток, за що контрагенти цих підприємств перерахували кошти на їх поточні рахунки, з подальшим зняттям грошової готівки і її поверненням клієнтам за винятком частини коштів, в якості оплати за надані послуги.

Завдяки таким противоправним діям, фактично до бюджету не надійшло більше 5 млн грн ПДВ.
Наразі відкрито кримінальне впровадження за ч. 3 ст.212 КК України.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта