Південна залізниця: машиністи поїзда Харків-Ворожба все робили правильно

http://www.mns.gov.ua/news/30924.html http://www.mns.gov.ua/news/30924.html
Звукова та світлофорна сигналізація на переїзді працювали справно.

Як повідомляють у Південній залізниці, усі прилади безпеки, якими обладнано залізничний переїзд 23 км перегону Амбари - Вири, працювали справно, збоїв у їхній роботі не було.

Це підтвердила комісія з розслідування випадку ДТП на Сумщині 4 лютого 2014 року.

Попри забороняючі показання автоматичної звукової та світлової переїзної сигналізації, водій маршрутного таксі "Рута" проігнорував їх та виїхав на залізничний переїзд, через що сталося зіткнення.

Також у ході розслідування обставин ДТП встановлено, що локомотивна бригада вчасно застосувала екстрене гальмування, але уникнути зіткнення не вдалося. У момент зіткнення поїзд рухався зі швидкістю 83 км/год, його гальмівний шлях становить близько 400 метрів. Із боку машиніста електропоїзда порушень не виявлено. Машиніст почав екстрене гальмування відповідно до ситуації за 50 метрів. Видимість поїзда, що наближався, для водія становила майже 500 метрів.

У спільному з Державтоінспекцією акті зазначено, що вини залізниці у ДТП, що сталася, немає. Оперативним розслідуванням встановлено відсутність будь-яких зауважень до працівників та підрозділів Південної залізниці стосовно утримання переїзду.

У результаті ДТП 4 лютого була затримана низка поїздів, у більшості випадків на годину.

Усі 163 пасажири поїзда Харків - Ворожба у ДТП не постраждали. Наразі рух поїздів на перегоні Амбари - Вири здійснюється за графіком.

Нагадаємо вчора, 4 лютого потяг "Харків-Ворожба" зіткнувся з маршруткою. 12 загиблих

Кабінет міністрів України створив спеціальну комісію на чолі з віце - прем'єром Олександром Вілкулом з розслідування аварії. Він учора був на місці події і проводив перше розслідування.

Сьогодні в ході засідання уряду було прийнято рішення про виділення матеріальної допомоги постраждалим і сім'ям жертв катастрофи. Уряд виділив Сумській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету по 100 тис. грн. кожній сім'ї загиблих та по 50 тис. грн. кожному постраждалому під час аварії.

Читайте також Очевидці про страшне ДТП під Сумами: водій маршрутки проігнорував усі сигнали (Фото)

Максим Грек

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта