Рейдери намагалися захопити агрофірму у Валківському районі

Фото: ГУНП в Харківській області Фото: ГУНП в Харківській області
Подія сталася 23 липня у селі Велика Губщина Валківського району.

За інформацією ГУ НП в Харківській області, близько 22:00, коли місцеві виборчі комісії завершували підрахунок голосів виборців району та здавали бюлетені, невідомі особи спробували незаконно захопити районну агрофірму.

До сільгосппідприємства «Маяк» під’їхало два автобуси молодиків із дубинками. Вони показали господарю документи, відповідно до яких відбулася зміна власника.

Молодики поводили себе агресивно, погрожували справжньому господарю розправою, тому 36-річний чоловік відразу зателефонував до поліції.

На місце події терміново прибула поліція, яка з’ясувала, що державний реєстратор Заїчинської сільської ради Полтавської області за підробленими документами змінив та провів незаконні реєстраційні дії у Державному реєстрі юридичних осіб стосовно приватного сільгосппідприємства «Маяк», а саме змінив власника та керівника.

Поліція затримала 46 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці окупованих територій. У правопорушників виявлено холодну зброю, електрошокери, балончики зі сльозогінним газом, балаклави та документація, у тому чисті бланки охоронної фірми.

Читайте також: Пожежа на пшеничному полі трапилася у Лозівському районі

Вирішується питання щодо їх затримання за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.