Супермаркет “Рост” вночі тушили харківські пожежники (ФОТО)

Фото ДСНС України у Харківській області Фото ДСНС України у Харківській області
Вчора вночі на території “Росту” пройшли тактичні навчання.

25 вересня на території торгового дому «РОСТ», що розташований по проїзду Рогатинському, 3 у Харкові, відбулись нічні тактичні заняття. За легендою, пожежа виникла в торгівельній залі на другому поверсі у відділі дитячих іграшок, які зберігались на дерев’яних стелажах. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів її площа склала 50 кв.м. В приміщеннях 3-го поверху знаходились люди, які потребують допомоги.

Загалом пожежі на підприємствах торгівлі характеризуються наявністю на складах різних товарів i речовин, в тому числі вироблених із синтетичних матеріалів. Їх горіння i термічне розкладання супроводжується підвищеним димоутворенням i виділенням токсичних речовин. Розповсюдження вогню i підвищення температури при згорянні синтетичних виробівпроходить дуже швидко. Тому пожежі на підприємствах торгівлі до прибуття пожежних підрозділів приймають великі розміри i характеризуються сильним задимленням всіх приміщень, що створює загрозу людям.

Черговий персонал торгівельного центру, виявивши пожежу та сповістивши про неї за номером «101», розпочав першочергові дії з гасіння пожежі та евакуації персоналу. За лічені хвилини їм на допомогу прибули 2 пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС. Рятувальники, використовуючи апарати захисту органів дихання, приступили до ліквідації пожежі у задимленому приміщенні та евакуації працівників та відвідувачів. Також були вжиті заходи щодо захисту інших відділів та недопущення розповсюдження вогню на них.

Для надання медичної допомоги до місця події прибули 2 карети швидкої медичноїдопомоги, а для відключення електроенергії і газопостачання – служби міста: «Міськенерго» і «Міськгаз».

Наприкінці навчань рятувальники провели з працівниками охорони ТД «РОСТ» практичне заняття з прийомів та способів застосування первинних засобів пожежогасіння.

Автор: Администратор сайта