Де відкриють нові дитячі садочки на Харківщині

11.09.2017 12:30 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
В дошкільних навчальних закладах області до кінця року з’явиться 1300 додаткових місць.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, відновлення дошкільної освіти є одним із головних пріоритетів обласної влади. До кінця 2017 року на Харківщині відкриють 15 нових дитячих садків та додаткові групи, що дозволить 1300 дітлахам області отримати дошкільну освіту. Повідомляє сайт ХОДА.

Так, новий дитячий садок уже відкрито в селищі Горького Богодухівського району. На базі колишньої малокомплектної школи тут створили дві групи на 35 дітлахів. Кошти для переобладнання приміщення були виділені з державного, обласного та місцевого бюджетів: у будівлі зробили капремонт, замінили дах, закупили всі необхідні меблі.

Новий заклад цього року також було відкрито в Гусарівці Балаклійського району.

Уже в жовтні планується відкрити садочки в Пересічному Дергачівського району (3 групи, 75 дітей), у селах Тавежня (1 група, 20 дітей) та Олійники (1 група, 18 дітей) Сахновщинського району, у Безм’ятежному Шевченківського району (1 група, 20 дітей) та в Чугуєві (3 групи, 75 дітей).

Крім того, до кінця року нові дошкільні заклади з’являться в селах Таранівка Зміївського району (4 групи, 120 дітей), Вірнопілля Ізюмського району (1 група 20 дітей), Макарівка Золочівського району (1 група, 20 дітей).

П’ять ДНЗ на 250 місць також відкриють у місті Харкові.

Додаткові групи вже відкрито у Великопроходівському НВК Дергачівського району, Шульському НВК Первомайського району та Литовчанському НВК Нововодолазького району.

Найближчим часом планують відкрити групи в Слатинському, Пруднянському та Русько-Лозівському НВК Дергачівського району, Зміївському НВК, Красноградському ДНЗ №17 та Піщанському НВК Красноградського району.

Загалом у існуючих закладах до кінця року заплановано відкрити 49 додаткових груп на 632 місця.

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта