Директора комунального підприємства судитимуть за мільйонні збитки

12.09.2017 09:50 Область Online
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Комунальне підприємство у Чугуївському районі за три роки незаконно накачало води на суму понад 1 млн грн.

У смт Есхар Чугуївського району комунальне підприємство близько трьох років здійснювало водозабір з двох артезіанських свердловин для забезпечення господарсько-побутових потреб як самого КП, так і населення, і організацій селища. Однак, як розповів керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодинський, необхідного дозволу на користування надрами підприємство не мало, повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Крім того, не було у підприємства і дозволу на спеціальне водокористування. Після того, як документ втратив чинність ще влітку 2014 року, керівник підприємства не звернувся до відповідного органу із заявою про його продовження. Як наслідок - КП близько двох  років незаконно викачувало воду.

Тому Чугуївська місцева прокуратура направила до Чугуївського міського суду області обвинувальний акт за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) стосовно екс-директора КП.

 Загальна сума збитків становить понад 1 млн грн (понад 700 тис. грн за викачану воду без дозволу на користування надрами та понад 300 тис. грн без дозволу на спецводокористування).

Харківські вундеркінди зробили фурор у Франції
 
Одночасно прокуратура заявила позов щодо відшкодування завданих збитків.
 Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта