Пайщики пікетують райдержадміністрацію під Харковом

21.08.2018 13:36 Область Online
Фото: segodnya.ua Фото: segodnya.ua
Чергова проблема із землею виникла в Сахновщинському районі.

Близько 100 жителів села Сугарівське приїхали під будівлю райдержадміністрації, щоб привернути увагу до своєї проблеми. Люди мають свої паї, які зараз перебувають в оренді ВАТ «Племінний завод ім. 20-річчя Жовтня». Вже наступного місяця строк оренди спливає, далі селяни хочуть самостійно обробляти свої землі. Однак, зі слів пайщиків, з’явилися додаткові договори, які вони не підписували, що пролонговують оренду ще на 17 років.

— Договори оренди закінчуються 17 вересня. 90 % пайщиків не хочуть їх подовжувати, в їх планах — самостійно обробляти свою землю. З 319 пайщиків тільки 38 погодилися пролонгувати договори оренди, —  розповів «СК» один з пайщиків Олександр Белік. — Ми писали всі відповідні листи та звернення до ВАТ «Племінний завод ім. 20-річчя Жовтня». Однак господарство почало реєструвати додаткові угоди, які ніхто в очі не бачив. До державного реєстру якимось чином вносяться договори, де вказано, що земля ще 17 років перебуватиме в оренді. Ми написали заяву до поліції.

Про проблему із земельними паями в Сахновщинській райдержадміністрації знають. Зазначають, що всі спірні питання будуть зняті 23 серпня.

— Вчора (20 серпня) в райдержадміністрації відбулася зустріч двох зацікавлених сторін, — зазначив «СК» заступник голови Сахновщинської РДА Петро Волошин. — З одного боку був керівник підприємства, що обробляє землю, з іншого — той, хто претендує на землю. Домовилися, що в четвер в офісі господарства відбудеться нова зустріч на предмет продовження або непродовження договорів, і будуть розставлені всі крапки над і. Але сьогодні люди чомусь вийшли на пікет.

При цьому чиновник підкреслив, що пайщики мають право забрати свою землю з оренди, і цьому праву не потрібно перешкоджувати.

Власники паїв підтверджують, що 23 серпня відбудеться чергова зустріч, однак мають побоювання, що їх проблема так і не вирішиться.

— Ми вже написали близько 50 заяв у різні структури, але результату нуль, — наголосив Олександр Белік.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок загострення земельних відносин у районі. «СК» вже писав про те, що жителі села Новомихайлівка борються за свої паї з кегичівським фермером. До речі, роз’яснення з цього питання редакція вже понад місяць не може отримати від Головного управління юстиції в Харківській області.

Читайте також: У Вовчанську судитимуть лікарку за смерть пацієнтки

Андрій Соха

Теги: