Послуги сміттєзвалища вдесятеро подорожчають у Куп'янську

20.06.2017 12:00 Область Online
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У Куп'янську подорожчає послуга захоронення твердих побутових відходів, що може вплинути і на підвищення ціни на вивіз сміття для звичайних мешканців.

Нові тарифи на захоронення ТПВ на сміттєзвалищі поблизу села Осинове виконком міської ради прийняв 18 травня.

 Так, раніше розміщення одного кубометра сміття коштувало 4 грн 25 копійок, а вже з 1 серпня 2017 року цей тариф збільшиться майже у десять разів і становитиме 42 грн 79 коп. Тарифи не переглядалися з 2009 року.

А оскільки подорожчання одразу потягло за собою і здорожчання вартості  послуги з вивезення твердих побутових відходів, компанія “Коменерго-Куп’янськ”, яка надає послуги місцевим жителям,  проінформувала про намір підняти і свої розцінки.

- Тож для жителів тарифи можуть подорожчати  удвічі, але виконком такого рішення ще не приймав, - повідомили в Управлінні економіки Куп'янської міськради.

У разі позитивної відповіді виконкому, плата за 1 м3:  для населення становитеме 84,06 грн, для бюджетних установ — 84,06 грн, іншим споживачам — 98,45 грн. На одну людину в місяць, яка проживає в багатоповерховому житловому фонді, ця сума становитиме 10,20 грн, а в приватному секторі — 11,69 грн.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта